Hvordan foregår inngrepet ?

Faksimile fra https://blausen.com/nb/video/sterilisering-av-mann-vasektomi/#

Sterilisering hos menn innebærer at sædlederne skjæres eller brennes over i lysken. På fagspråket betegnes inngrepet for en vasektomi

Ved operasjonen lages et lite snitt i huden ved lyskeåpningen på begge sider. Her ligger sædlederen like under huden, og den er i de fleste tilfeller lett å finne. Den kuttes deretter slik at passasjen brytes og kirurgen syr igjen de to endene. Som regel fjernes en bit av sædlederen slik at de to endene ikke skal kunne gro sammen igjen.

Inngrepet utføres i lokalbedøvelse. Behandlingen er over på en halv til en time, og etterlater et lite arr i hver lyske. Inngrepet gjøres uten innleggelse i sykehus, og du behøver ikke sykmelding. Normalt kan man kjøre selv både til og fra sykehuset.

Etter en uke kan man gjenoppta normal seksuell aktivitet, men du kan ikke regnes som steril før du etter 3 måneder har fått kontrollert sæden og funnet at den er fri for sædceller.

her finner du en animasjons video av teorien bak inngrepet : https://blausen.com/nb/video/sterilisering-av-mann-vasektomi/#